18 sep. 2011

TVR Power

Nu har den äntligen landat.. En frisk TVR 400 HC från en Chimaera -99. HC är lite "hard to get" då TVRs 400 levererade 240 hästar normalt men de släppte en HC som har vassare kam och högre kompression och skall då leverera 275bhp/415Nm . Eftersom jag tänker (just nu) behålla insprutet och para det med ett Mega Squirt II (kom igen nu Anders) så tror jag på minst 10-15 friska extra. Tänker köra ett fullt engine management system så att jag kan styra både sprut (!) och tändning (!). Fördelen blir att jag kan anpassa exakt efter min maskin och kan strunta i soppaförbrukning, buller etc. Fick med en kardan från en Griffith inkl yoke till min Tremec låda som bonus.

Som vanligt skottsäker leverans från Steve på Douglas Valley Breakers.

Enda som strulade var Schenker här i Sverige. Ringde på fel nummer för leveransaviseringen trots att jag ringt två gånger och meddelat rätt nummer... Surt för jag fick passa på leveransen i två dagar.

6 kommentarer:

chopperhead sa...

Mega squirt o blöta ensamma mammor sökes!

chopperhead sa...

Faan vad jag är sugen, på o skruva alltså,

chopperhead sa...

Ser bra ut det där, bara o hitta nån dunderkuk o gära rent motorn med!

chopperhead sa...

dunderkur ska det ju va förståss.....

rocket goldstar sa...

Och jag som trodde att det skulle bli Cheva smalblock med 6 förgasare och cromereverse.

Anonym sa...

Javafan, man kan väl förädla idéerna... Hade varit ballt med Gasserstuk men det blir för mycket jobb och för smal publik för att avyttra...

Bull